BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

w-e-l-c-o-m-e


Thursday, September 24, 2009

RAYA : Sekilas Raya 09.

















Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...
ni la memori yang sempat dirakamkan.
huhu.
yang len, layan tetamu jerk.
huhuhuhu...
Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad

Wednesday, September 23, 2009

RAYA : Raya dah habis... ASSIGNMENT???

Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur.

ketupat
rendang ayam
rendang daging
almond london
tart jem
bihun sup
nasi himpit
kuah kacang
short bread
cornflakes
air oren
air ribena


hahaha.
kenyangnye!
macam2 makan raya nie.
hehe.
setahun sekali katakan...
badan pun, apa lagik!
gemok gedempon dah balek...
huhuhu.

harini, dah hari raya ke4.
punyala sakan beraya...
sampai haram lupa satu asaimen pun tak buat apa lagik!
huhuhu.
adeh, dah la isnin ni nak kena hantaq dua asaimen major.
pengantar linguistik bmm3107 dengan fonetik fonologi bmm3108.
dah takleh delay.
tn hj izan dan delay lama dah.
huhuhuhu...

kena kuatkan semangat ni.
xpa, esok ambik ayaq kopi banyak!
stay up.
tapi esok ar.
mlmni rehat lagik.
hahaha.
penyigan betol!

kengkawan,
ade cadangan dak ktmana leh beli printer murah2...
yang secomd pun xpa.
nak beli la.
pronter rosak.
dah taklarat nak print kat kedai.
huhuhu.
mahal beb!

kepada abangjun di sabah,
selamat hari raya aidilfitri.
maaf zahir batin.

Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad




Monday, September 21, 2009

RAYA : SELAMAT HARI RAYA!

Assalamualaikum WBT.
Salam Selusur.

Selamat berhari raya...
ucapan ku untuk semua.
maaf dipinta dan
diberi.

semoga ikatan
berkekalan abadi...


Kawan-Kawan,
JIKA KESILAPAN SEMALAM BELUM TERAMPUN,
AMPUNKANLAH.

JIKA KESILAPAN HARI INI MENYAKITKAN HATI,
MAAFKANLAH.

JIKAKESILAPAN ESOK MENDATANG,
JANGAN DIBAWA KE AKHIRAT,

Menyusun Sepuluh Jari,
Mohon Ampun & Maaf,

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir Batin.

AlMukhliz,
ZUL HAZMI HAMAD


video

Wednesday, September 16, 2009

RAYA : dah ready?

Assalamualaikum WBT.
Salam Selusur.

apa khabar kawan-kawan?
sihat?
dah siap assignment?
hahha.
:-p

hariini, hari rabu, 26 ramadhan,
hanya tinggal 3 hari saja lagi kita akan berpuasa.
amacam, dah settle persiapa raya?
entah baju raya berapa pasang nih.
kuih raya lagi.
hehe.
sakan la raya ni...
apapun kena ingat, kena beringat...
jangan boros, ye?

Alhamdulillah...
tahun ni, boleh la beli sepasang baju raya.
teringin nak beli, sebab tahun lepas dah kecik.
ahahahha (faham sendirik masuk tu)
nasib baik ada rezeki.
Terima KASIH yA Allah...

terima kasih banyak2.
hanya Allah yang mampu membalas.

Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad

SANUBARI : ROADTAX HILANG!!!




Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...

Adeh...
tengah bengang dengan serabut neh.
ROADTAX MOTOR HILANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
entah HANJENG mana curik.
takpun tercicir mana.
adoiiii...
camana nak pi beraya nih?
camana kalo kena tahan JPJ?
dahla orang nak cuti raya nih.
aduh....
JPJ seberang jaya cuti sampai bila ya?
aiseh, kalo seminggu gak,
gampang betul...
camana nak buat?
PERHATIAN.
MOHON KERJASAMA.
sapa2 terjumpa roadtax, WAE 849,
sila kembalikan kepada saya.
tq banyak2.
harap sangat2.
cadangan kepada Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia.
lepasni, jangan guna yang laminate lagi.
guna sistem canggih skit.
mcm mykad.
kalo guna mykad lagi senang.
semua data dalam tu.
kalo hilang kertas bodoh tu pun xpa, sebab leh check online.
ni dah tahun maha millenium.
xyah la nak hidup zaman kuno lagi.
dahla denda macam sial.
mahal.
harap, tindakan dapat dilakukan segera.
BUKAN MELASER, TAPI SEKADAR CADANGAN.
Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad

Sunday, September 13, 2009

SANUBARI : GOLONGAN MANUSIA YANG PALING DIBENCI.

Assalamualaikum WBT.
Salam Selusur...


Merungkai bicara ini, pastinya aku terkenangkan saat ini,
dalam suatu tika,
aku terlalu bengang!
aku benci manusia PENTINGKAN DIRI.
bila kita diperlukan,
sanggup meminta itu ini.
tapi, bila dah pandai,
muka kita pun dah tak pandang...
siap guna jalan pintas,
demi keselesaan dan kebahagiaan dirinya.

SIAL LA LU!
FUCK.









Sunday, September 6, 2009

KAMPUS : KATMANA ADA KHIDMAT MEMBUAT PROJEK KAYU?

Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...

kawan2,
katmana ada tempat yang boleh kita suruh dia buat projek kayu berdasarkan rekaan yang dah kita reka, dan ada kayu dah?
dia juz buat je guna kayu tu, dan ikut rekaan kita.
katmana ya?
urgent la.
kalau ada, tolong bagitau k.

Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad

Friday, September 4, 2009

KAMPUS : BUKTI.

Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur.

SUSULAN KES PERNYATAAN KEPUTUSAN MENGELIRUKAN DALAM KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SEMESTER TIGA 200830134017-880307-35-5091 ZUL HAZMI HAMAD
BAGI BIDANG BINA INSA GURU (1 JK)

Perkara di atas adalah dirujuk.

seperti mana yang telah diketahui, berlaku sedikit kekeliruan pernyataan pada keputusan rasmi terbaru peperiksaan akhir semester tiga PISMP PM/PJ/KH pada angka giliran 200830134017, no kad pengenalan 880307-35-5091, guru pelatih ZUL HAZMI BIN HAMAD.

Kekeliruan yang berlaku adalah kepada pemberatan satu jam kredit pada Bina Insan Guru element kemasyarakatan. dalam keputusan tersebut, tidak tertera sebarang gred pemarkahan, dan yang ada hanyalah simbol-simbol yang pelik. dan simbol ini membawa maksud GAGAL DAN TIDAK MENDUDUKI BIG.

untuk makluman pihak tuan, saya telah menyertai BIG element kemasyarakatan bersama kumpulan 4 PISMP MU pada semester lepas. kami telah bersama-sama mengunjungi rumah orng tua di mengkuang, bukit mertajam ( berhampiran mengkuang dam ).

Buat Setiausaha Peperiksaan (SUP) dan Unit Peperiksaan IPGM Kampus Tuanku Bainun,
juga kepada Jabatan Hal Ehwal Pelajar IPGM KTB,
berikut merupakan sedikit bingkisan lampiran foto sebagai bukti penyertaan saya pada sesi Bina Insan Guru element kemasyarakatan semester tiga yang lalu.
saya berharap tidak berlaku lagi kekeliruan terhadap penyertaan BIG saya,
dan saya berharap agar perubahan keputusan markah peperiksaan dan pointer akan segera berubah demi mengelakkan saya dari terpaksa mengulang BIG saya.

Jasa baik dan bantuan dari pihak Tuan amatlah saya hargai dan diucapkan jutaan terima kasih.

Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad










ZUL HAZMI HAMAD DAN KHAIRIAH HAMAZAH BERSAMA 3 PISMP MU




























































PILIHAN : MENANGIS DALAM HUJAN

Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...

kengkawan, tak tahu pula,
ada satu lagi ni, yg sangat feeling.
lirik dia pun ok...
cuma, mungkin tak berapa luck sangat lagu ni.
penyanyi dia, nursyella.
tahniah, dia dapat bawa dengan baik...
ni lirik dia...


Biarpun kau tak pedulikan ku lagi
Aku harus teruskan hidupku ini
Walaupun lukaku semakin parah
Biarlah ku hadapi sendiri
Sudah nasibku ini...

Di dalam hujan lebat ku membawa diri
Petir berdentam dentum menggoncang kalbuku
Tiada siapa yang peduli
Menggigil tubuhku

Di dalam basah kuyup aku menangis tersedu
Menahan kesedihan
Terbayang aku wajahmu
Menambahkan lukaku

Lalu aku pun berlari
Ingin melupakan dirimu
Cinta yang ku bina
Berkecai akhirnya...

Kau bina mahligai
Bersama dia dari air mataku

Mendung di awan tidak selamanya
Mungkin sebentar lagi cerahkan menjelma
Begitu juga kesedihan bukan selamanya

Yang patah akan tumbuh
Hilangkan berganti
Yang pergi biar pergi
Tak guna ingati

Mudah mudahan suatu hari
Bahgia kembali


video

Al Mukhliz,

Zul Hazmi Hamad

PILIHAN : laguku untukmu

Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...

another feeling songs...
when im really miss u,
who never come back.
again.


Laguku Untukmu

Kehadiran membawa seribu erti
Terasa bagaikan suatu mimpi
Indah mahligai yang kita bina
Impian kini terlaksana sudah

Tiada ku terlintas akan terjadi
Kita kan terpisah jua akhirnya
Sejenak ku terfikir segala
Oh keindahan bersamamu

Kembalilah kasih kepada diriku
Hidupku sepi tanpa kehadiranmu
Dengar rayuanku jeritan batinku
Masih dahagakan kemesraanmu
Hanya kau yang ku cinta tiada kedua
Usah biar ku menderita

Setelah kau pergi tiada kembali
Pilunya tak dapat ku menggambarkan
Abadi kasihku yang amat suci
Biarku yang dalam kegelapan

Dengarlah dendangan laguku untukmu
Suara hati lambang suci murni
Berat saatku dilamun rindu
Setelah lama dikau pergi oh...
Kasihku... oh...

Kembalilah kasih kepada diriku
Hidupku sepi tanpa kehadiranmu
Dengar rayuanku jeritan batinku
Masih dahagakan kemesraanmu
Hanya kau yang ku cinta tiada kedua
Usah biar ku menderita

Setelah kau pergi tiada kembali
Pilunya tak dapat ku menggambarkan
Abadi kasihku yang amat suci
Biarku yang dalam kegelapan
Kasihku... oh...



video

Wednesday, September 2, 2009

PILIHAN : great song

video

Hayatilah.

Lagu syahdu penuh bermakna.

Romantis...

Al Mukhliz,

Zul Hazmi Hamad

Tuesday, September 1, 2009

KAMPUS : Result BSMM Sem 3 B-????





Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...
Geram
Marah
Bengang
Benci
adoii... semua ada.
ni semua sebab result BSMM ( Bulan SABIT Merah Malaysia ) semester 3, IPGM Tuanku Bainun ar.
teruk2 semua.
saya dapat B- jerk!
dah la pengerusi.
banyak gilerrr keja.
pastu, kena jadi kuli mcm2.
ini tak kena , itu tak kena.
fail pun paling tebal.
sebab macam2 keja kena buat.
alih2...
dapat B-.
yang si timah, my setiausaha.
punyala banyak keja buat itu ini.
salah itu salah ini.
mcm2 corection kena buat.
tak tenang.
last2 dapat B.
elok la skit dr sy.
tapi, markah tu tak logik ar.
sedangkan IPGM lain selamba je bagi banyak dapat A.
paling rendah pun B+.
Ni apa kes ni?
aduh.
semuanya sebab orang yang bagi markah ni kedekut markah gila babi betol ar.
bodoh.
takpa, akanku semak semula semua markah,
siapa yang dapat A.
nak tengok, sama ada berlaku atau tidak diskriminasi.
cisss...
bencinya pn. **n*.
haizzzzzzzzzzzzzzzz
geram neh....
Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad


SANUBARI : Pengajaran Dari 2008.
















Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...
Ini hanyalah sekadar renungan.
sekadar imbasan.
semoga saya akan sentiasa belajar tidak melakukan kesalahan lagi.
semuanya begitu menyedarkan saya.
Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad









KAMPUS : Assignment...

Assalamualaikum WBT...
Salam Selusur...

maafla... sekarang ni agak sibuk.
dengan macam2 tugasan...
nasib baik harini en izan lanjutkan tarikh assignment BMM 3107 dengan BMM 3108.
hmm...
mcm faham je...
ni yg best dgn en izan ni.

PJ yang 15 soalan plak, en rd lanjutkan tarikh.
pastu, siap bincang dalam kelas.
week by week.
thx en rd.
microteaching, pas raya...
hehe.
saya grup ngan huzaili dengan muzamil afiq.


la ni dok kalot benda-benda lain pulak...
ayoo...
mcm2...


kalau ada apa-apa, mesej saya terus.
0195204601
ok?


Salam Ramadhan.


Al Mukhliz,
Zul Hazmi Hamad

Related Posts with Thumbnails